round image on layout top

Disc Repair Service

30/11/2009 by admin divider image

Vind je het ook uiterst storend wanneer je favoriete liedje op een cd niet meer goed afspeelt omdat je het letterlijk grijs hebt gedraaid of wanneer je een computerspel speelt en je de laatste level niet kunt spelen omdat het schijfje een grote kras bevat.

Dan koop je toch een nieuwe cd of computerspel, zou men kunnen denken, maar dat is niet altijd een optie voor veel mensen. Toegegeven een cd kost tegenwoordig niet zo veel meer en je kunt tegenwoordig bijna alles vinden op iTunes, maar wat als je belangrijke informatie hebt opgeslagen op je cd of dvd, een scriptie of foto’s van je bruiloft bijvoorbeeld.

Voor computerspellen en cd’s, waar software op staat geldt ook nog eens een kostenaspect. Computerspellen van de X-box, Wii of de Playstation zijn nou niet bepaald goedkoop te noemen en voor een installatie-cd voor de TomTom betaal je al gauw honderd euro, als het niet meer is.

De Integra discreparatieservice biedt uitkomst voor bovengenoemde problemen. Voor een relatief laag bedrag, namelijk 3 euro per schijf, geven we je bekraste schijven weer een tweede leven. Het resultaat is verbluffend goed, de oppervlakte van de disc wordt volgens een beproefde methode gepolijst, waardoor het verschil tussen nieuw en oud nauwelijks te zien is. Het slagingspercentage is 99%, mits de informatielaag niet is aangetast.

Hoe we aan dit percentage komen? Naast onze eigen ervaring met het herstellen van onze eigen collectie krijgen we bijna altijd positieve feedback van onze klanten. We schreeuwen het niet van de daken dat we deze reparatieservice hebben, maar toch weten veel mensen van heinde en ver via mond-tot-mondreclame onze service te vinden.

Een bijkomend en niet te onderschatten voordeel is de snelheid waarmee we deze reparatie uitvoeren. We doen de reparatie zelf, we besteden het dus niet uit en hoeven het dus ook niet op te sturen. In het ergste geval duurt het volledige proces maximaal 5 minuten per schijf, kortom klaar terwijl u wacht.

Veel gestelde vragen

Waarom kan ik mijn disc niet meer afspelen?

Eenvoudig gezegd is de reden dat Cd’s,DVD’s niet meer werken, dat de op onderzijde (de kant zonder label) krassen zitten. Hierdoor wordt het licht uit de laser, die de informatie teruggekaatst(net als bij een Grammofoonplaat) verstoord. De CD,CD-ROM of DVD-speler slaat dan de informatie over De lichtstraal beweegt dan soms heen en weer om de sporen te zoeken, blijft soms op een bepaald punt steken, zodat u hetzelfde stukje steeds weer hoort of de speler loopt vast.

Hoe is dit te verhelpen?

Door gebruik te maken van uitvoerig geteste, gepatenteerde technologie(de Fix-a-Disc) polijsten we voorzichtig een zeer dun laagje van het oppervlak van de disc: net genoeg om de krassen te verwijderen. Het eindresultaat is dat de disc weer spiegelglad is zodat het licht uit de laser weer onbelemmerd de informatie die in de 2e laag is vastgelegd kan lezen zoals muziek,computerprogramma’s,films of spelletjes

Kan elke disc op deze wijze worden hersteld?

Soms niet n.l., als de laag die de informatie bevat is beschadigd kan niets meer gedaan worden om de informatie terug te halen. De informatie is opgeslagen in een dunne laag die zich vlak onder gelabelde kant van de disc bevindt en daardoor kwetsbaar is voor beschadigingen van bovenaf. Om te zien of de informatielaag is beschadigd kunt u de disc met de gelabelde kant naar u toe ongeveer 20 cm van een gloeilamp houden. Elk plekje waar licht door de disc heen schijnt duidt op een beschadiging van de informatielaag. Toch worden discs dan vaak nog succesvol hersteld als de informatielaag slechts licht beschadigd is. Hoe zwaarder de beschadigingen zijn, hoe kleiner de kans echter is dat de discs hersteld kunnen worden. Wij beoordelen kosteloos of het de moeite waard is een disc te herstellen.

Hoe gaan we te werk?

Wij gebruiken in feite een apparaat, dat de disc zeer zacht hoogglans polijst om de kras te verwijderen .

Is de methode veilig?

Volkomen veilig. De apparatuur,die we gebruiken en verkopen is beproefd, getest en gepatenteerd en er zijn er al 5500 van verkocht.

Wanneer is een disc niet meer te repareren?

We kunnen geen kromgetrokken of gescheurde discs repareren. We kunnen ook geen informatie terughalen die verloren is gegaan door schade aan de informatielaag, hoewel geringe schade veelal geen effect op de afspeelbaarheid heeft na reparatie. Wij beoordelen kosteloos of een CD of DVD is te repareren hetgeen in de meeste van de gevallen lukt.

Werkt dit ook voor blu-ray dvd’s?

Officieel is het zo dat er geen blu-ray dvd’s gepoetst kunnen worden. Echter hebben we wel met succes op een hele lichte stand een blu-ray dvd gerepareerd. Dit is wel op eigen risico uiteraard. Dit geldt ook voor PS3, PS4 en Xbox One spellen. Wii U is onbekend.

Hoe vaak kan een disc gerepareerd worden?

Dit hangt natuurlijk af van de diepte van de krassen per keer dat de discs ter reparatie worden aangeboden. We kunnen redelijk schatten dat dat zo’n twintig keer kan , veel meer dan de normale levensduur van de gemiddelde disc.

Waarom kost het bij sommige DVD’s meer dan bij andere?

Sommige DVD’s zijn dubbelzijdig en moeten aan twee kanten behandeld worden. In dat geval berekenen we meer.


Akties

akties

Aktie voor dagfilms Of u nou dvd’s of blu-ray discs wilt huren, dagfilms...

read more

Cinefeel Magazine

cinefeel

CineFEEL is een maandblad voor de consument met specials en besprekingen van de...

read more

Ben and Jerry’s

benandjerry

Integra Video is al lang niet meer een winkel waar je slechts terecht kunt voor...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2015 Integra Video